Shelford

22 mei 2017

Met de Shelford chanelstrip brengt Rupert Neve het beste van oud en nieuw bij elkaar. De oude ontwerpen uit zijn Shelford periode werden nog eens onder loep genomen en, waar mogelijk, verbeterd. En het resultaat mag er zijn!

We sloten een Neumann m149 aan op deze chanelstrip, en wat meteen opviel, was het directe geluid. De stem ligt helemaal voor in de speakers. Geen gedreun in het laag, of gesis in het hoog, maar een heerlijk groot geluid. Zo mooi, dat we het met de EQ niet beter konden krijgen!

Toch is deze EQ erg goed. Gebaseerd op de EQ van de 1073. Dan weet je wel zo ongeveer waar je aan moet denken. We konden er diverse gitaren, drums en bassgitaar prima mee laten klinken.

Ook de compressor is fantastisch. Je hebt geen losse attack en release instelling, maar een aantal pre-sets die prima werken. De wet <> dry knop maakt parallelle compressie mogelijk. Prima!

Als laatste kun je met de silk <> texture knoppen nog wat doen met vervorming en harmonischen. Deze functie zit ook ook de Portico II chanelstrip van Rupert Neve Designs en daar is het een welkome toevoeging. Maar op de Shelford is dit niet echt nodig.

Vergeleken met de PorticoII klinkt de Shelford veel groter en warmer. Echt een gigantisch verschil.

Al met al is de Shelford chanel een echte aanwinst in het programma van Rupert Neve Designs. Vooral de mic pre-amp wist ons te overtuigen. Daarvan mag Rupert er gerust 2 of 4 van in een 19”rackje bouwen. Daar worden wij blij van !!!!